Η ενορία του Αγίου Ιωάννη Ανωγείων σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο IpsipetisTravel, διοργανώνουν προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Ανωγειανοί.

Η εκδρομή είναι πενθήμερη από Δευτέρα 21 Ιουλίου έως Παρασκευή 25 Ιουλίου με συνολικό κόστος 235 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ,δυο  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Πάτμο με πρωινό, εκδρομές στο νησί, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, το Φ.Π.Α και έμπειρος συνοδός του γραφείου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στον πάτερ Γεώργιο Ανδρεαδάκη και στα τηλέφωνα:

28340-31073

6974422912

6978189146

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

Δευτέρα 21 Ιουλίου : Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου,επιβίβαση στο πλοίο,τακτοποίηση στις καμπίνες,διανυκτέρευση εν πλω.

Τρίτη 22 Ιουλίου : Άφιξη στον Πειραιά το πρωί.Ελεύθερος χρόνος μέχρι την επιβίβαση μας στις 2 μ.μ στο καράβι που θα μας μεταφέρει στην Πάτμο.Άφιξη στην Πάτμο στις 11.30 μ.μ ,μεταφορά στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

Τετάρτη 23 Ιουλίου: Μετά το πρωινό αναχώρηση με πούλμαν για το Ιερό σπήλαιο της αποκαλύψεως,όπου ο ευαγγελιστής Ιωάννης το 95 μ.χ έγραψε την Αποκάλυψη.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μονή του Αγίου Ιωάννη στη χώρα,όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Χριστόδουλου και θα δούμε μοναδικά κειμήλια στους χώρους και στο μουσείο της μονής.

Ακολούθως θα επισκεφτούμε την Παναγία τη διασώζουσα και την μονή Ζωοδόχου πηγής.Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την ιερά μονή του Ευαγγελισμού που είναι γυναικεία και βρίσκεται στην περιοχή των κήπων,στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας. Το 1613 ο Νικηφόρος Χαρτοφύλαξ ηγούμενος της ιεράς μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου,έχτισε ένα ερημητήριο στο σημείο αυτό με μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά. Το 1937 νέα κτήρια προστέθηκαν από τον Αμφιλόχιο Μακρή παλαιότερο ηγούμενο της ιεράς μονής του Αγίου Ιωάννου , ο οποίος ίδρυσε το γυναικείο μοναστήρι και το αφιέρωσε στον ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η αδελφότητα διακρίνεται για το φιλανθρωπικό της έργο. Ασχολείται επίσης με το κέντημα ,την αγιογραφία και την οικολογική καλλιέργεια. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείτε από το 15ο ως τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδελφή Ολυμπιάδα , η οποία μαθήτευσε πλάι στον φημισμένο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου.

Συνεχίζουμε για το ιερό κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Κουμάνας στην βόρεια πλευρά κόλπου της Σκάλας.Η Θέα από εδώ είναι μαγευτική.

Επιστροφή στη σκάλα,ελεύθερος χρόνος,διανυκτέρευση.

 Πέμπτη 24 Ιουλίου: Μετά το πρωινό θα πάρουμε το πλοίο για προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς.Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Χάρου θα γνωρίσουμε το γραφικό αυτό νησάκι και κατόπιν θα επιστρέψουμε στην Πάτμο για να ετοιμάσουμε αποσκευές, για την αναχώρηση μας το βράδυ. Άφιξη στον Πειραιά το πρωί.

Παρασκευή 25 Ιουλίου: Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση με ημερήσιο δρομολόγιο για Ηράκλειο.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->