Ή ώρα ήταν 3.50 π.μ το βράδυ των εκλογών ,όταν ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης μετά από πολύωρες συζητήσεις με τους συνεργάτες του στο εκλογικό του κέντρο βγήκε έξω και θέλησε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους,  πριν ανηφορίσει για να συγχαρεί προσωπικά την παράταξη του Μανώλη Καλλέργη.

Ο κόσμος πολύς, έξω από το γραφείο του  τον περίμενε εκεί καρτερικά και αγόγγυστα και παρά την απογοήτευση από το εκλογικό αποτέλεσμα τον χειροκρότησε θερμά και του εξέφρασε τη συνεχή στήριξη του.

Συγκινημένος εμφανώς ο κ. Κεφαλογιάννης θέλησε να τους μιλήσει πριν προβεί στις επόμενες κινήσεις του και να τους αναφέρει ότι η απόφαση για το αν θα κάνει ένσταση ή όχι θα γίνει με καθαρό μυαλό τις επόμενες ημέρες και όχι εν θερμώ.

Καταχειροκροτούμενος μπήκε στη συνέχεια μπροστά για να ανέβει και να συγχαρεί τον Μανώλη Καλλέργη.

Η ΑνωΓη σας παρουσιάζει την φορτισμένη εκείνη ομιλία του Σωκράτη Κεφαλογιάννη, η οποία έχει ως εξής:

 

” Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον αγώνα τον οποίο κάνατε και στις εκλογές της 18ης Μαΐου και στις επαναληπτικές τις σημερινές. Πραγματικά σας ευχαριστώ γιατί επιδείξατε και ήθος και θάρρος και Ανωγειανή αγάπη. Πάνω σε αυτή την αγάπη θα ήθελα να δομήσουμε και τα επόμενα βήματα στο χωριό.

Προσθέσαμε στο συνδυασμό μας το τελευταίο διάστημα κάτι πολύ σημαντικό, το ”Ενωτική Δημοτική Κίνηση”. Αυτή η έννοια δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς που είμαστε εδώ, αλλά με όλο το χωριό. Αυτό πρέπει να το υπηρετήσουμε όλοι.

Το αποτέλεσμα στις εκλογές μας ανέδειξε δεύτερο συνδυασμό με μια ψήφο διαφορά. Ήταν αυτή η μια ψήφος που μας έφερε δεύτερους στις προτιμήσεις των Ανωγειανών. Σίγουρα αντιλαμβανόμαστε την αμφιβολία που μπορεί να έχει ο κάθε ένας από εσάς σχετικά με το αποτέλεσμα. Σκέφτεστε: Κι αν δε τα μετρήσανε σωστά, αν έγινε κάποιο λάθος κι όλα αυτά..

Ωστόσο είναι πολύ κρίσιμο να καταλάβουμε και ότι η Δημοτική Αρχή η επόμενη θα πρέπει να είναι ισχυρή.

Και την ισχυροποίηση αυτής της Δημοτικής Αρχής, αυτό θέλω να το ντουγιουντίσουμε, να το μετρήσουμε και να πούμε ότι έτσι παιδιά είναι τα πράγματα και είναι αυτή  η Δημοτική Αρχή.

Έγιναν πολλές συζητήσεις σήμερα. Ακούσαμε και εσάς αυτά που λέγατε και εμείς μέσα μαζί με την Δημοτική  ομάδα μου.

Οι απόψεις ήταν πολλές και ποικίλες. Και οι δυο δρόμοι έχουν τα δικά τους ερωτηματικά. Ωστόσο όμως πιστεύω ότι με καθαρή σκέψη και με ήρεμο μυαλό,  τις επόμενες μέρες θα πάρουμε την κατάλληλη απόφαση. Δεν μπορώ να σας πω σήμερα εάν θα κάνω αίτηση για επανακαταμέτρηση ή όχι ,διότι θέλω και εγώ και η ομάδα μου το χρόνο τη για να αποφασίσουμε για αυτό…Είμαστε κουρασμένοι όλοι απόψε.

Ωστόσο όμως σήμερα έχουμε Δήμαρχο. Έχουμε Δήμαρχο  με εκλογικό αποτέλεσμα της μιας ψήφου και οφείλουμε να το σεβαστούμε και να πάμε εκεί και για να ενημερώσω και την πλευρά τους για την πρόθεση μου που πριν λίγο σας είπα.

Με καθαρό μυαλό, με καθαρή σκέψη θα αποφασίσουμε για την ενότητα του χωριού.”.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->