Η πιο μακριά εκλογική νύχτα στα Ανώγεια έφτασε στο τέλος της στις 4 τα ξημερώματα ,όταν ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του ανηφόρισαν 50 μέτρα πιο πάνω στο εκλογικό κέντρο του Μανώλη Καλλέργη για να τον συγχαρούν.

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα καταθέσει ένσταση κατά του αποτελέσματος που τον φέρνει δεύτερο με διαφορά μόλις μιας ψήφου!

Όπως τόνισε και ο ίδιος στον κ.Κεφαλογιάννης σήμερα λόγω και της κόπωσης δεν υπάρχει το καθαρό μυαλό για μια τέτοια απόφαση. Έδωσε μάλιστα περιθώριο καθώς ανέφερε ότι σήμερα Δευτέρα ή μεθαύριο Τρίτη αυτό θα έχει ξεκαθαριστεί.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον κ.Κεφαλογιάννη οι άνθρωποι του Μανόλη Καλλέργη. Στο  τετ α τετ  του κ. Κεφαλογιάννη με τον Μανόλη Καλλέργη  ανέφερε τα εξής:

“Μανόλη, ήρθα εδώ όπως αρμόζει στα Ανωγειανά ήθη να σου εκφράσω τα συγχαρητήρια μου  για το σημερινό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που είναι  εμφανές, έδωσε  σχεδόν μοιρασιά στον Δήμο Ανωγείων. Ωστόσο εμάς δε μας αφορά ο μισός Δήμος Ανωγείων, μας ενδιαφέρει το σύνολο του χωριού. Προσπαθήσαμε εκεί στα γραφεία μας και για αυτό καθυστερήσαμε να έρθουμε και συγνώμη για την αναμονή, με την Δημοτική μου ομάδα να λάβουμε τις αποφάσεις μας. Καταρχήν εκφράζουμε τα συγχαρητήρια για το σημερινό αποτέλεσμα και επιφυλάσσομαι για τις επόμενες δυο ημέρες μαζί με τους συνεργάτες μου, με ηρεμία ,καθαρό μυαλό και σύνεση να πάρουμε την οριστική μας απόφαση για το καλό του χωριού. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.”

Το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε στις 1.30 π.μ με τον Μανώλη Καλλέργη να φτάνει στους 1038 ψήφους και ποσοστό 50,024 % και τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη στους 1037 ψήφους και ποσοστό 49,975 %.Βρέθηκαν συνολικά 72 λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια

Μέχρι τις 4 τα ξημερώματα έγιναν τέσσερις επανακαταμετρήσεις  στo πρώτο από τα πέντε τμήματα με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο!

Στο εκλογικό κέντρο του νέου Δημάρχου Ανωγείων κ.Καλλέργη επικράτησε όπως ήταν φυσικό ενθουσιασμός με τον ίδιο να απευθύνεται στο συγκεντρωμένο πλήθος και να αναφέρει τα εξής:

”Σας ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας, τη στήριξη σας, τη συμπαράσταση σας, τη ψήφο σας! Ήταν ένας ωραίος αγώνας που τον δώσαμε όλοι μαζί ο καθένας από σας με όποιο τρόπο μπορούσε να προσφέρει. Κατορθώσαμε μια μεγάλη νίκη πράγμα που πριν δυο μήνες φαινόταν πολύ δύσκολο.

Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της κίνησης μας, που έδωσαν την μάχη με όλες τους τις δυνάμεις.

Από αύριο όλοι ενωμένοι θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, με ισότητα, αλληλεγγύη και ισονομία για να πάμε τα Ανώγεια μπροστά.

Αναλαμβάνουμε μια μεγάλη ευθύνη .Οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά και με τη δική σας συμμετοχή και συμπαράσταση θα τα καταφέρουμε.

Θα γιορτάσουμε την αποψινή βραδιά όμορφα και πολιτισμένα..”  σημείωσε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ.Καλλέργης.

Να τονίσουμε ότι αν δεν υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ώρες ο Μανώλης Καλλέργης θα  αναλάβει Δήμαρχος Ανωγείων την 1η Σεπτεμβρίου και για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι τις 31 Αυγούστου Δήμαρχος είναι ο κ.Κεφαλογιάννης.

Στο Δημοτικό συμβούλιο εκτός του Μανώλη Καλλέργη, του Σωκράτη Κεφαλογιάννη και του Αντώνη Ρούλιο θα είναι οι εξής:

Από τον συνδυασμό του Μανώλη Καλλέργη οι :

Βασίλης Σμπώκος

Αναστάσιος Χαιρέτης

Γιάγκος Σκουλάς

Γιώργος Ξυλούρης

Γιάννης Αεράκης

Μαίρη-Μπαγκέρη Σταυρακάκη

Δημήτρης Κονιός

Μαρία Δραμουντάνη

Ζαχαρίας Σουλτάτος

Δημήτρης Πασπαράκης

 

Και από τον συνδυασμό του Σωκράτη Κεφαλογιάννη οι:

Βασίλης Φασουλάς

Μιχάλης Μανουράς

Οδυσσέας Σπαχής

Εμμανουήλ Χαιρέτης

Εμμανουήλ Κοντογιάννης

 

 

Φώτο : Αγγέλα Σκουλά

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->