Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ανωγείων απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους Δημότες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο στηρίζοντας τον εμπράκτως σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση αν ο οφειλέτης πληρώσει άμεσα το 30% των οφειλών τότε ο Δήμος δεν θα προχωράει σε διαδικασίες δέσμευσης της φορολογικής του ενημερότητας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σχετικά με τις παλαιές οφειλές δημοτών στο Δήμο

Ο Δήμος Ανωγείων γνωστοποιεί σε όλους τους δημότες ότι και φέτος θα παραμείνει πιστός στις ίδιες αρχές :

·        Δεν νοείται η πλειονότητα των δημοτών που με συνέπεια πληρώνουν τις οφειλές τους στο Δήμο, να νοιώθουν ότι μόνο αυτοί οφείλουν να πληρώνουν και μια άλλη μερίδα δημοτών να αδιαφορούν συνεχώς, για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες.

·        Στην πρωτοφανή, δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου η κεντρική εξουσία έχει αφαιμάξει οικονομικά και οργανωτικά την τοπική αυτοδιοίκηση, η επιβίωση του δήμου μας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, αν οι δημότες δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δεν στηρίξουν τον Δήμο ουσιαστικά.

Καλούμε λοιπόν όλους του δημότες στην τακτοποίηση των οφειλών τους κάνοντας χρήση της καλής συνεργασίας και συνεννόησης με την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.

Η  εφάπαξ εξόφληση, του 30% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας μας επιτρέπει να μην προχωρήσουμε στην διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων καθώς και της δέσμευσης της φορολογικής ενημερότητας στην αρμόδια  ΔΟΥ.

Γιατί ασφαλώς  η διαδικασία της κατάσχεσης που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υπάρχει και να αναπτύσσεται ο Δήμος προς όφελος όλων των Ανωγειανών, δεν είναι ευχάριστη για κανένα από εμάς.

Σας ευχαριστώ

Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

Δήμαρχος Ανωγείων

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->